Trefwoordenlijsten

Echtheidskenmerken A-Z

Top 10 van meest nagemaakte artikelen in 2013

1 - Sportschoenen
2 - Kleding
3 - Tassen, portefeuilles en
     portemonnees
4 - Gewone schoenen
5 - Horloges
6 - Zonnebrillen
7 - Medicijnen
8 - Sigaretten
9 - Verpakkingsmateriaal
10 - Speelgoed

straatverkoop

 

Apple Opladers

In 2013 zijn twee Chinese burgers geëlektrocuteerd door hun iPhone en daarna overleden. Dit was te wijten aan de namaakoplader waaraan de iPhone was gekoppeld. Deze was, zoals het al doet vermoeden, erg onveilig en zorgde voor een hevige elektrische schok.

Als uw oplader het heeft begeven en opzoek gaat naar een nieuwe kan de prijs die daarvoor gevraagd wordt tegenvallen. Met een klein budget struint u het internet af, komt u op Marktplaats, Alibaba of Ebay terecht en vind iPad-laders voor een paar euro. De verleiding is groot dus u koopt voor het eerst in uw leven een namaak-lader. Een aantal weken later blijkt dit alleen geen beste keuze te zijn geweest. De lader begint steeds vaker gloeiend heet te worden en stopt er spontaan mee. En als u pech hebt stopt uw iPhone er ook mee.

Maar waarom? Het verschil zit ‘m aan de binnenkant (logisch). Op de buitenkant van de namaaklader staat namelijk exact dezelfde informatie over certificatie’s, maar daar klopt helemaal niets van. De namaaklader zal nooit voor de veiligheidstesten kunnen slagen.

Namaakladers beschikken slechts over de helft van het vermogen die de originele Apple-lader biedt. Daarnaast ontbreken er een hoop elementen op de chip die van belang zijn om het laadproces zo goed mogelijk en veilig te laten verlopen. Dat de namaaklader in de fik vliegt is dan ook geen vreemde gedachte. Het is beter om iets meer geld uit te geven voor een originele oplader. U bent gewaarschuwd.

Apple

Apple

Apple