Trefwoordenlijsten

Echtheidskenmerken A-Z

Top 10 van meest nagemaakte artikelen in 2013

1 - Sportschoenen
2 - Kleding
3 - Tassen, portefeuilles en
     portemonnees
4 - Gewone schoenen
5 - Horloges
6 - Zonnebrillen
7 - Medicijnen
8 - Sigaretten
9 - Verpakkingsmateriaal
10 - Speelgoed

straatverkoop

 

Arduino Electronica Kits

Hoe herkent u een nagemaakt Arduino product?

Voor een regelmatige Arduino gebruiker zijn de verschillen duidelijk, maar dit geld niet voor een gebruiker die voor het eerst aan de slag gaat met Arduino.

Nagemaakte producten vertonen diverse afwijkingen waaraan ze te herkennen zijn.

Arduino is bezig de kleur en de graphics van alle Arduino boards te veranderen. Dit betekent dat op dit moment de originele Arduino boards blauw of blauwgroen zijn. Ook de graphics aan de achterkant van het bord worden aangepast.

Nieuwe kleur en graphic - Arduino Uno - board

arduino

Afwijkingen ten opzichte van het originele product

Nagemaakte producten vertonen diverse afwijkingen ten opzichte van het origineel waaraan ze te herkennen zijn.

De authentieke Arduino kleur is ofwel een mix van groen en blauw, of de klassieke Arduino blauwgroene kleur. De vervalsingen zijn meestal blauw tot diep blauwe kleur. De afbeeldingen links zijn de originele boards.

arduino

arduino

arduino

arduino

arduino

Lettertype

Wanneer u goed kijkt naar het lettertype waarin het woord 'Uno' of 'Arduino' staat geschreven, kunt u verschillen constateren. Het lettertype van Arduino is op maat ontworpen, cloners zien dit over het hoofd of zijn niet in staat om hetzelfde te reproduceren. Let op de 'O'!

arduino

Logo

Er is slechts één Arduino-logo, dat er zo uitziet:

arduino

Tekstkwaliteit

Let op de scherpe randen en het gat in de 'A' in het origineel in vergelijking met de volgende vervalsingen. Een van de namaak producten heeft 'afgeronde' letters en de afdruk is niet scherp.

arduino

Made in Italy

Op de achterzijde van het Arduino board is de kaart van Italië te zien, de plaats van zijn geboorte.

arduino

arduino

arduino

Verbindingen en aansluitingen

Op Arduino boards zijn de verbindingen tussen componenten mooi en netjes afgewerkt. De verbindingen op de namaak boards zijn grof en lelijk.

arduino

arduino

Componenten

Dit is een belangrijke nep-waarschuwing! Het component 501 K naast de spannings-regelaar is over het algemeen groen op namaak boards. De groene heeft vergelijkbare eigenschappen als de originele Arduino gouden-zwarte component en is uit voorraad leverbaar.

Arduino laat dit component -custom made- fabriceren om het makkelijker als origineel Arduino product te kunnen herkennen.

arduino

Misleidende teksten

Let bij het kopen online op trefwoorden als 'Arduino compatibel' of 'Uno voor Arduino'. Dat zijn indicaties dat het om een nagemaakt product gaat.