Trefwoordenlijsten

Echtheidskenmerken A-Z

Top 10 van meest nagemaakte artikelen in 2013

1 - Sportschoenen
2 - Kleding
3 - Tassen, portefeuilles en
     portemonnees
4 - Gewone schoenen
5 - Horloges
6 - Zonnebrillen
7 - Medicijnen
8 - Sigaretten
9 - Verpakkingsmateriaal
10 - Speelgoed

straatverkoop

 

iPhone 6

Iphone6

De iPhone is een van de meest populaire gadgets op de markt. De iPhone werd populair door de nieuwe toepassingen die u kunt uitvoeren, in aanvulling op het onmiskenbaar slanke en stijlvolle ontwerp van de telefoon. Apple creëerde een merk op basis van niet alleen een trendy mobiele telefoon, maar een zeer nuttig apparaat waarmee u duizenden applicaties voor al uw persoonlijke en zakelijke kunt downloaden.

Een nieuwe iPhone 6 kost meestal rond de € 624,00. Het is misschien een beetje prijzig, maar de meeste mensen vinden dat het het geld waard. Aangezien deze gadget wordt verkocht als warme broodjes zijn er veel kloon iPhones gemaakt door fabrikanten die willen meeliften op zijn populariteit.

Fabrikanten van fake iPhone's bewandelen vaak een lange weg alleen maar om hun slachtoffers te laten geloven dat wat ze verkopen authentiek is. Deze fabrikanten kunnen helaas niet worden uitgeroeid van de markt. Wat wel gedaan kan worden is mensen te informeren om het toenemende aantal slachtoffers te verminderen.

Er zijn vele verschillende iPhone kloons op de markt. Daarom is het onmogelijk om alle fysieke en software verschillen te verzamelen en hier weer te geven.

Voor degenen die voor de eerste keer een iPhone willen kopen, zal dit echter een goede gids zijn om een iPhone kloon van het origineel te onderscheiden.

Hoe te bepalen of een iPhone origineel is

screwsDe schroeven
Voor een originele iPhone zijn zogenaamde Pentalobe schroeven gebruikt. (Zie afbeelding) Bij namaak iPhone's wordt meestal gebruik gemaakt van normale kruisschroeven. Apple deed dit, zodat de consument een originele iPhone snel kan herkennen.

Locatie van de knoppen
Een ander fysiek verschil om op te merken is dat op de echte iPhone, de slaap/waak-knop aan de rechter bovenhoek zit, en de volumeschakelaar en de belsignaalschakelaar aan de linkerbovenhoek. Als de schakelaar of knoppen niet zijn waar ze moeten zitten, dan is de telefoon die u bekijkt naar een namaak exemplaar.

Het scherm
Het scherm van de originele iPhone moet duidelijk en niet korrelig zijn. Het scherm mag tevens niet spiegelen.

iPhone logo
Aan de achterkant van de telefoon, moet een iPhone-logo te zien zijn. Als u het logo niet kunt vinden, dan is het geen een echte iPhone.

Camera
De originele iPhone heeft een 8-megapixel iSight-camera met pixels van 1,5 µ. De camera van gekloonde telefoons hebben vaak slechts een resolutie van 4-megapixels.

Serienummer
Ga op de telefoon naar "Settings", kies "Algemeen" en klik vervolgens op "Over". Daar zult u normaal gesproken het serienummer kunnen vinden. Ga vervolgens naar de website van Apple, waar u het iPhone serienummer in kunt voeren om te zien of het een echte iPhone is. Als het serienummer niet wordt herkend, dan is uw telefoon is een kloon.

Geheugencapaciteit
De originele iPhone heeft een vaste opslagcapaciteit, zoals 16GB, 32GB en 64GB. Bij een namaak telefoon is een geheugenkaart vereist om het geheugen uit te breiden en kan bij de meeste neppers slechts worden uitgebreid tot 8 GB.

Als u een geheugenkaartslot aan de achterkant of aan de zijkant van een telefoon aantreft, dan heeft u een namaak exemplaar in handen.

Het welkomscherm
Deze controle is ook een must, vooral als u een nepper niet van een origineel kan onderscheiden door alleen te kijken naar de fysieke kenmerken. Probeer de telefoon uit te schakelen en wederom in te schakelen. Een nep iPhone zal een welkomscherm hebben met bijvoorbeeld het woord "Welkom", terwijl het origineel u het logo van de iPhone zal laten zien.

De meeste namaak telefoons draaien op Android. Het woord "Welkom" bij het opnieuw opstarten is daarvan een kenmerk.

Op het startscherm kunt u een icoon van de iPhonewinkel vinden. Probeer dit aan te klikken. Als u dan op de Google-winkel terecht komt, weet u wat daarvan te denken.

Schermresolutie
Een iPhone 6 heeft een 4,7-inch (diagonaal) Multi-Touch-breedbeelddisplay met led-achtergrond­verlichting en IPS-technologie met een resolutie van 1334 x 750 pixels bij 326 ppi.

Een iPhone 6 plus heeft een 5,5-inch (diagonaal) Multi-Touch-breedbeelddisplay met led-achtergrond­verlichting en IPS-technologie bij een resolutie van 1920 x 1080 pixels bij 401 ppi.

Geeft uw telefoon bij de eigenschappen andere waarden aan, moet u aannemen dat het een nagemaakt exemplaar is.

De SIRI toepassing
De Siri toepassing kan alleen worden gestart op een originele iPhone en zal op een nepper meestal niet kunnen werken.

Besturingssysteem
Controleer het besturingssysteem. Als u een ander dan de iOS 8 besturingssysteem aantreft, is het waarschijnlijk een namaak exemplaar. Apple maakt alleen gebruik van iOS 8 als officieel besturingssysteem. Echter is onlangs in China een partij namaak iPone's 4s gevonden met het originele besturingssysteem iOS 8.

Bij besturingssystemen, anders dan het originele iOS 8, kunt u geen extra Home Screens aanmaken.

Verbinding maken met iTunes
Sluit uw telefoon aan op een computer en probeer iTunes uit te voeren. Als u een foutmelding krijgt dan kan iTunes uw telefoon niet herkennen; het is dus niet detecteerbaar en nep.

Het lettertype
Een ander ding dat een nep-iPhone echt grappig maakt, is wanneer u probeert het lettertype van uw berichten te controleren, het geeft dan Chinese karakters weer. Dus moet u de telefoon configureren om naar uw landstaal om te schakelen.

Aantal SIM-kaarten
Vraag de verkoper hoeveel SIM-kaarten er in de iPhone passen. Een dealer van een namaak telefoon zal u misschien trots vertellen dat u gelijktijdig twee SIM-kaart kan draaien. U weet dan dat u te maken hebt met een herkenbare nep dual SIM iPhone. De originele iPhone kan slechts gebruik maken van één SIM-kaart. De originele iPhone is voorzien van een label, dat zegt dat het ontworpen is door Apple California.

Ingebouwde applicaties
De originele iPhone bevat ingebouwde Apple applicaties, zoals Compact, Kompas, Instellingen, Rekenmachine, Muziek en Foto's. Als een van deze applicaties ontbreekt, kan de telefoon zijn nagemaakt. Om zeker te zijn dat u de originele telefoon heeft, probeer de originele firmware te herstellen. Als sommige ingebouwde applicatie na het herstel van de originele firmware nog steeds ontbreken, kunt u er zeker van zijn dat het een gekloonde iPhone is.

Garantie
Verkopers van nep iPhones zullen u geen garantie geven bij een gecertificeerde iPhone dienst center. Andersom zullen gecertificeerde iPhone dienst centers geen garantie verlenen op een gekloonde iPhone.

De prijs
Word een iPhone aangeboden tegen een veel lagere prijs dan de voor een gewone iPhone voorgestelde prijs, denk dan twee keer na voor u het product aanschaft.

iPhone store
Als uw telefoon alle tests zoals hierboven vermeld doorstaat maar u nog steeds twijfelt, ga dan naar een iPhone winkel en vraag hun technicus om de telefoon te controleren. Ze kunnen een diagnostische test uitvoeren om de authenticiteit van het apparaat te controleren.