Trefwoordenlijsten

Echtheidskenmerken A-Z

Top 10 van meest nagemaakte artikelen in 2013

1 - Sportschoenen
2 - Kleding
3 - Tassen, portefeuilles en
     portemonnees
4 - Gewone schoenen
5 - Horloges
6 - Zonnebrillen
7 - Medicijnen
8 - Sigaretten
9 - Verpakkingsmateriaal
10 - Speelgoed

straatverkoop

 

Site Info

Deze website is een volledig onafhankelijk particulier initiatief.

De toenemende illigale handel in namaakartikelen en het eveneens toenemend gelijk uitziend uiterlijk van originele merkproducten, vraagt om informatie om namaak en origineel duidelijk van elkaar te kunnen onderscheiden.

Vooral bij duurdere merkartikelen is het van belang te weten of het gaat om een origineel of namaakproduct. Een merkdealer geeft geen garantie op een fake-product en ook de levensduur van een fake-product kan vele malen korter zijn.

Ondanks een nagenoeg gelijk uiterlijk zijn er grote kwalitatieve verschillen tussen echt en namaak. Namaakproducten bestaan steevast uit kwalitatief minder materiaal en kunnen brandgevaarlijk of giftig zijn. Voedingsmiddelen en medicijnen kunnen zelfs schade toebrengen aan uw gezondheid!

Op het Internet is zeker wel informatie te vinden hoe een namaakproduct kan worden herkend, maar wordt slechts gevonden door gericht te zoeken naar een enkel bepaald product.

Deze website heeft als doel informatie te verzamelen over alle mogelijke nagemaakte merkartikelen en de herkenbaarheid daarvan. Op dit moment wordt informatie verzameld en gepubliceerd, het aantal producten is daarom nog niet zo groot. Doorlopend zal het Internet worden afgespeurd naar informatie over namaakproducten en worden toegevoegd. De verzameling zal echter nooit compleet kunnen zijn omdat de namakers niet stil zitten.

Hopelijk vind u deze website een goed initiatief en wilt u uw kennis over namaakproducten delen.

De Webmaster